Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ ΤΟΥΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥΛΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Την αγωνίστρια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, τομεάρχη της ΕΟΚΑ και εκ των κορυφαίων στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος, αείμνηστη Τούλα Χαραλάμπους, αποχαιρέτισε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, με επικήδειο λόγο που εκφώνησε μετά την νεκρώσιμο ακολουθία.

«Σε γνωρίσαμε ως ένα άτομο σπάνιο και μοναδικό, που κέρδισε την εκτίμηση μας, και πάνω απ’ όλα σε γνωρίσαμε ως άνθρωπο ακέραιο, ως αγωνίστρια, ως πνεύμα ελεύθερο και δημοκρατικό, που με παρρησία και θάρρος πάντοτε υποστήριζες την άποψή σου.

Αντιξοότητες συνάντησες πολλές από τα πρώτα χρόνια της ζωής σου. Συλλήψεις, φυλακίσεις, κόποι και μόχθοι, στερήσεις και κακουχίες, αγώνες και θυσίες, χαρές και λύπες συνέθεσαν την πολυτάραχη ζωή σου.

Ήσουν αγωνίστρια. Ανυποχώρητη στις αρχές σου. Ανιδιοτελής. Αξιοπρεπής.

Εργατική, θαρραλέα και σταθερή στις θέσεις σου, δεν παλινδρομούσες για να επιτύχεις προσωπικά οφέλη», είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος και αναφέρθηκε στη δράση της εκλιπούσας στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ, της οποία ήταν πρώτα σύνδεσμος και αργότερα τομεάρχης.

«Μετά την Ανεξαρτησία της Κύπρου, η πολιτική και κοινωνική σου δράση υπήρξε πολυσχιδής και πολυεπίπεδη. Η πολιτεία αναγνώρισε και τίμησε την προσφορά σου, όπως και πολλές οργανώσεις της Λάρνακας και της Κύπρου.

Αν ήθελα να σε χαρακτηρίσω με δυο λέξεις, θα έλεγα πως υπήρξες μια Περήφανη Αγωνίστρια. Κι αυτό τα περιλαμβάνει όλα», ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και κατέληξε με την υπόσχεση για συνέχιση των αγώνων της αείμνηστης Τούλας Χαραλάμπους.

«Συναγωνίστρια μας, φεύγεις και αφήνεις πίσω σου μια πολύ μεγάλη παρακαταθήκη στην Κύπρο, στους αγώνες μας, στο Δημοκρατικό Κόμμα, για το οποίο υπήρξες ολόκληρη περιουσία. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη, γιατί πολλή αγάπη έδωσες στο πέρασμά σου από τη ζωή.

Κρατάμε τη στάση ζωής, τη σκέψη σου, το αγωνιστικό σου πνεύμα.

Και υποσχόμαστε να αγωνιστούμε για την Κύπρο που ονειρεύτηκες.

Μείνε ήσυχη και γαλήνια, συναγωνίστριά μας.

Το όραμά σου για την Κύπρο δεν θα το εγκαταλείψουμε.

Καλό σου ταξίδι».

 

Γραφείο Τύπου

12 Σεπτεμβρίου 2016

Μείνε Συντονισμένος!

Κάνε την εγγραφή σου για να λαμβάνεις τα νέα, ανακοινώσεις και απόψεις του Δημοκρατικού Κόμματος.