ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ, ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΕΛΕΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η Κυβέρνηση έχει επιδείξει αδράνεια όσον αφορά της περιβαλλοντικές τις υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος της μη χρηματοδότησης έργων που αφορούν τα στερεά απόβλητα.

Είναι άξιο απορίας, γιατί η κυβέρνηση δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, έναντι των περιβαλλοντικών στόχων τους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει για τα κράτη – μέλη, με χρονικό ορίζοντα το 2020.

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει εφαρμόσει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα απόβλητα και δεν λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα σε σχέση με τις προϋποθέσεις για τους στόχους του 2020 όσον αφορά την διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση.

Σε μια εποχή που η οικονομία της χώρας μας χρειάζεται τον κατάλληλο σχεδιασμό για ανάπτυξη, ο τομέας του περιβάλλοντος μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα ζητά απαντήσεις από την Κυβέρνηση για την αδράνεια που παρατηρείται.

Γραφείο Τύπου
12 Σεπτεμβρίου 2016

ροή ειδήσεων