ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Η χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη του κ. Αναστασιάδη, επιβεβαίωσε δυστυχώς την πλήρη αποτυχία της πολιτικής του στο Κυπριακό, παρά την απέλπιδα προσπάθειά του να αυτοδικαιωθεί για το αδιέξοδο που έχει προκύψει.

Η πραγματικότητα την οποία ο κ. Αναστασιάδης, είτε αρνείται είτε αδυνατεί να αναγνωρίσει, είναι – δυστυχώς – ξεκάθαρη:

  •  Η πενταμερής του Κραν Μοντάνα ήταν μια παταγώδης αποτυχία αφού η Τουρκία πήρε τις νέες επικίνδυνες υποχωρήσεις Αναστασιάδη και πέτυχε το αδιέξοδο το οποίο επεδίωκε χωρίς να της χρεωθεί οποιαδήποτε ευθύνη.
  • Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κήρυξε αδιέξοδο με μια κακή για την πλευρά μας δήλωση και την επόμενη μέρα δεν δίστασε να δώσει συγχαρητήρια στον κ. Ερντογάν για την δήθεν «εποικοδομητική στάση» της Τουρκίας.
  • Ο κ. Αναστασιάδης, κάνοντας λάθος εκτιμήσεις, προχώρησε σε επικίνδυνες υποχωρήσεις, τις οποίες δεν αποδέχονται οι ελληνοκύπριοι, αφού οδηγούν σε μία μη λειτουργική και μη βιώσιμη λύση.

Χτες βράδυ ο κ. Αναστασιάδης όφειλε να εξηγήσει:

  • Γιατί και πως ξεγελάστηκε από την Τουρκία και έκανε νέες, απαράδεκτες υποχωρήσεις χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα.
  • Γιατί παραχώρησε τον πρώτο λόγο στους παράνομους χρήστες των περιουσιών των προσφύγων, σε μελλοντική υπό τ/κ διοίκηση περιοχή.
  • Γιατί αποδέχτηκε την εκ περιτροπής προεδρία, την οποία απορρίπτουν οι ελληνοκύπριοι.
  • Γιατί έδωσε Βέτο στους Τουρκοκύπριους μέσω της απαραίτητης θετικής ψήφου για όλες τις αποφάσεις.
  • Γιατί χάρισε στα 80 εκατομμύρια Τούρκους την ελεύθερη έλευση στο νησί, αρκεί να δηλώνουν εργάτες, τουρίστες ή φοιτητές.
  • Γιατί πρότεινε την ύπαρξη Τούρκων αστυνομικών στην πολυεθνική δύναμη που ο ίδιος πρότεινε να δημιουργηθεί.

Δυστυχώς, αντί ο κ. Αναστασιάδης να εξηγήσει όλα αυτά, επιχείρησε να αποκρύψει τις υποχωρήσεις του και σπατάλησε τον τηλεοπτικό χρόνο σε ασάφειες, αοριστολογίες, ειρωνείες και αντιφάσεις.

Το ακόμα χειρότερο, είναι ότι ο κ. Αναστασιάδης όχι μόνο δεν απέσυρε τις επικίνδυνες υποχωρήσεις του, αλλά επιμένει σε αυτές, δηλώνοντας ότι παραμένουν στο τραπέζι αν η Τουρκία εκπληρώσει συγκεκριμένες υποχρεώσεις.

Η πολιτική Αναστασιάδη απέτυχε.
Η Κυπριακή Δημοκρατία χρειάζεται νέα στρατηγική και η εφαρμογή της νέας στρατηγικής χρειάζεται νέο Πρόεδρο.

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2017

Μείνε Συντονισμένος!

Κάνε την εγγραφή σου για να λαμβάνεις τα νέα, ανακοινώσεις και απόψεις του Δημοκρατικού Κόμματος.