Απέλπιδα η προσπάθεια του Αβέρωφ Νεοφύτου να παραπλανήσει το λαό για τις πραγματικότητες στην οικονομία

Φαίνεται, ότι η μόνη επαφή που έχει ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με τους πολίτες, είναι τα ραντεβού στο γραφείο του για ρουσφέτια.

Ειδάλλως, δεν θα περιέγραφε με τέτοιο τρόπο την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, ωσάν να ζει σε άλλη χώρα, στην οποία οι πολίτες βιώνουν την απόλυτη οικονομική τάξη και επιτυχία.

Επειδή όμως, όλοι ζούμε στην Κύπρο και γνωρίζουμε, προφανώς ο Πρόεδρος και η ηγεσία του ΔΗΣΥ επιδίδονται σε απέλπιδα προσπάθεια παραπλάνησης του λαού, για την πραγματικότητα στην οικονομία.

Στην προσπάθεια τους αυτή:
• Προβαίνουν σε λογιστικές αλχημείες με αριθμούς που δεν στέκουν.
• Επικαλούνται απροκάλυπτα, ψεύτικα στοιχεία.
• Φάσκουν και αντιφάσκουν, εκθέτοντας εαυτούς.

Δυστυχώς, για την Κύπρο και το λαό της, η πραγματικότητα είναι η εξής:
• Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν εμπιστεύεται την κυπριακή οικονομία και γι’ αυτό δεν αγοράζει κυπριακά ομόλογα στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Το γεγονός ότι δεν είμαστε στην επενδυτική βαθμίδα, όπως είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν είναι δικαιολογία, αλλά ομολογία της αποτυχίας της κυβέρνησης.
• Η ανεργία βρίσκεται σε εφιαλτικά υψηλά επίπεδα, ειδικά ανάμεσα στους νέους και η όποια μείωση οφείλεται στον εκπατρισμό εργατικού δυναμικού.
• Η κυβέρνηση επίτηδες δεν μετρά και δεν υπολογίζει τους εργαζόμενους των 500 και 600 ευρώ. Το βιοτικό επίπεδο αυτών των συμπολιτών μας όμως, δεν βελτιώνεται με τις ανακρίβειες του κ. Νεοφύτου.
• Σχεδόν 200 χιλιάδες συμπολίτες μας, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ή κινδυνεύουν άμεσα να υποβαθμιστούν κάτω από αυτό.
• Η Κύπρος έχει το μεγαλύτερο ποσοστό Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων στον κόσμο, κάτι που θέτει την οικονομία σε σοβαρό κίνδυνο.

Η κυβέρνηση, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και η ηγεσία του ΔΗΣΥ, επιλέγουν να κρύβουν τα προβλήματα και να δίνουν ψεύτικη εικόνα.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα του επιλέγουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.
Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά.
Γι’ αυτό η αλλαγή είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ.

 

Γραφείο Τύπου
16 Σεπτεμβρίου 2017

Μείνε Συντονισμένος!

Κάνε την εγγραφή σου για να λαμβάνεις τα νέα, ανακοινώσεις και απόψεις του Δημοκρατικού Κόμματος.