Η επικίνδυνη πολιτική Αναστασιάδη, την οποία υιοθετεί και στηρίζει ο Σταύρος Μαλάς, επέφερε την χειρότερη έκθεση ανανέωσης θητείας της UNFICYP, από ποτέ

Η χειρότερη και πλέον επικίνδυνη, έκθεση Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για ανανέωση της θητείας της UNFICYP, βρίσκεται ενώπιον των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η εξαμηνιαία έκθεση του Αντόνιο Γκουτέρεζ για την UNFICYP:

1. Εξισώνει τη νόμιμη άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα της εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου της ΑΟΖ της Δημοκρατίας, με τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καλώντας «όλα τα μέρη να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποπυροδοτήσουν τις εντάσεις».

Είναι εμφανές ότι, η δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη περί αποκλειστικής οικονομικής ζώνης του ψευδοκράτους, όχι μόνο προκάλεσε την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας, αλλά και καταγράφηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, με αποτέλεσμα να εξισώνεται η νομιμότητα με την παρανομία.

2. Αποτελεί ένα βήμα στην κατεύθυνση του κλειδώματος των υποχωρήσεων που έγιναν τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των τραγικών υποχωρήσεων που έκανε ο κ. Αναστασιάδης στο Crans Montana.

Σημειώνουμε ότι στις «συγκλίσεις και τις συναντιλήψεις που επιτεύχθηκαν κατά τα τελευταία χρόνια των διαπραγματεύσεων και ιδιαίτερα κατά την περίοδο μεταξύ 15 Μαΐου 2015 και 6 Ιουλίου 2017», όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την UNFICYP, περιλαμβάνονται όλες οι υποχωρήσεις του Νίκου Αναστασιάδη, δηλαδή:

• Η εκ περιτροπής Προεδρία.
• Η λεγόμενη αποτελεσματική συμμετοχή, δηλαδή η αριθμητική ισότητα και η μια θετική ψήφος για τους ομοσπονδιακούς θεσμούς.
• Η ισότιμη μεταχείριση των τούρκων υπηκόων με τους ελλαδίτες-ευρωπαίους πολίτες, δηλαδή οι τέσσερις ελευθερίες των Τούρκων.
• Η υπερέχουσα θέση των σφετεριστών σε ότι αφορά το Περιουσιακό.
• Η παραμονή όλων των εποίκων.
• Οι μεταβατικές εγγυήσεις.
• Η εσαεί παραμονή τουρκικού στρατού στην Κύπρο, μετά τη λύση

Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα αποδεικνύει τη λανθασμένη, υποχωρητική και επικίνδυνη πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη, την οποία υιοθετεί πλήρως και στηρίζει ο Σταύρος Μαλάς.

Ο στόχος για προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για ενίσχυση και συνέχιση της και για εξεύρεση λύσης δημοκρατικής, βιώσιμης, διαρκούς και λειτουργικής, θα επιτευχθεί μόνο με τη Νέα Στρατηγική του Νικόλα Παπαδόπουλου και των Δυνάμεων της Αλλαγής.

 

Γραφείο Τύπου
10 Ιανουαρίου 2018

Μείνε Συντονισμένος!

Κάνε την εγγραφή σου για να λαμβάνεις τα νέα, ανακοινώσεις και απόψεις του Δημοκρατικού Κόμματος.