Η κυβέρνηση βαρύνεται με την πολιτική ευθύνη για το φιάσκο των εξετάσεων διορισίμων

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Η σκέψη μας κυρίως, είναι στους, περίπου έξι χιλιάδες, νέους επιστήμονες, οι οποίοι διεκδικούν μέσα από τις εξετάσεις διορισίμων, ένα καλύτερο μέλλον και τους οποίους, η Κυπριακή Κυβέρνηση έχει απογοητεύσει.

Τους έχει κάνει να αμφιβάλλουν για την αξιοπιστία και τη δυνατότητα του κράτους να εγγυηθεί αδιάβλητες και αξιοκρατικές εξετάσεις, να εγγυηθεί το μέλλον τους.

Η κυβέρνηση είχε στη διάθεση της δύο ολόκληρα χρόνια για να ετοιμάσει του Κανονισμούς και να προετοιμαστεί ακολούθως για αυτές τις εξετάσεις. Απέτυχε με τρόπο πρωτοφανή.
Η όλη διαδικασία μετατράπηκε κυριολεκτικά, σε ένα τεράστιο φιάσκο. Σιγά – σιγά άλλωστε, αποκαλύπτονται πολλά, τα οποία αποδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία η Κυβέρνηση χειρίστηκε το όλο θέμα .

Ακόμα μεγαλύτερη ασέβεια, είναι το γεγονός ότι ένα δίωρο μετά την αποκάλυψη του απαράδεκτου αυτού συμβάντος, με την δημοσίευση των θεμάτων, ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έσπευσε να χαρακτηρίσει το περιστατικό, σαμποτάζ, προτού καν διεξαχθεί έρευνα, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της κυβέρνησης ως όφειλε να πράξει.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, αναμένει την ταχύτατη διερεύνηση της υπόθεσης, από ανεξάρτητους ερευνητές, και όχι από εσωτερικούς ερευνώντες λειτουργούς, διότι ο ερευνών δεν μπορεί να είναι και ερευνώμενος, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν .

Η πολιτική ευθύνη, ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην κυβέρνηση, η οποία οφείλει να την αποδεχθεί και να την αναλάβει. Πρώτο και κύριο μέλημα της Κυβέρνησης, πρέπει να είναι η αποκατάσταση από τη μια του κύρους της διαδικασίας και από την άλλη, η θεραπεία των αρνητικών συνεπειών στους εξεταζόμενους .

 

Γραφείο Τύπου
8 Νοεμβρίου 2017

Μείνε Συντονισμένος!

Κάνε την εγγραφή σου για να λαμβάνεις τα νέα, ανακοινώσεις και απόψεις του Δημοκρατικού Κόμματος.