Η τουρκική προκλητικότητα στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκαλεί έντονη ανησυχία για το παρόν και το μέλλον της ομαλότητας στην περιοχή

Η συνεχιζόμενη καταδικαστέα παράνομη και προκλητική επιθετικότητα της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκαλεί έντονη ανησυχία για το παρόν και το μέλλον της ομαλότητας στην περιοχή, καθώς:

  • Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά, ότι η Άγκυρα, όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται σε καμιά κίνηση καλής θέλησης ή υποχώρηση, αλλά αποθρασύνεται ολοένα και περισσότερο.
  • Προοιωνίζονται οι τουρκικές ενέργειες ενόψει των δραστηριοτήτων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, των εταιριών που έχουν συνάψει συμφωνίες με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δυστυχώς, την αποθράσυνση της Τουρκίας, επιτρέπει και η ανοχή της διεθνούς κοινότητας, όπως η απουσία ξεκάθαρης αναφοράς και καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας στην πρόσφατη έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για το κυπριακό.

Επιβάλλεται:

  • Η έντονη καταδίκη των τουρκικών ενεργειών από την Κυπριακή Δημοκρατία, σε όλα τα διεθνή βήματα.
  • Η λήψη όλων των μέτρων, που θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη συνέχιση των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρέπει να απεμπολήσει ούτε ένα από τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

 

Γραφείο Τύπου

17 Οκτωβρίου 2018

Μείνε Συντονισμένος!

Κάνε την εγγραφή σου για να λαμβάνεις τα νέα, ανακοινώσεις και απόψεις του Δημοκρατικού Κόμματος.